středa 20. března 2013

Jak zdravě hubnout?


Přestože se o hubnutí často mluví a obchody jsou plné odlehčených light potravin, zdá se, že český člověk se více a více zakulacuje a na pomyslném žebříčku obezity vystupuje na jedno z nejvyšších míst v Evropě. Čím je to způsobeno? Je jasné, že jsme generace nedostatečného pohybu, zavřená v betonových králikárnách a náš kontakt s přírodou je minimální. Raději trávíme čas u televize než na hřišti. Ale to by bylo příliš jednoduché vysvětlení. Vždyť v podobné situaci se nachází i zbytek Evropy. Kromě jednoznačného nedostatku pohybu je tu zřetelně na vině i naše nevhodná strava. Hodně se mluví o zdravém životním stylu a sním je spojená i zdravá výživa, proto bych se chtěla zmínit jen o několika chybách ve stravování, o kterých se, podle mého názoru, moc nemluví a snad ani neví. Hubnutí

Desatero zdravého hubnutí:
Zvyšte podíl zeleniny a ovoce ve stravě. Spousta lidí dělá chybu v tom, že se snaží něco omezovat. Zkuste nejdříve nahradit některé jídlo zeleninou nebo ovocem. Budete překvapeni, že Vás to i zasytí a osvěží.

Před  každým jídlem jezte vždy syrovou zeleninu nebo ovoce. V naší kuchyni je zažitý systém zeleninový salát či ovoce ano, ale s jídlem nebo po něm. A to je špatně. Pokud se konzumuje syrová zelenina nebo ovoce před jídlem, vytvoří se v žaludku trávicí enzymy na syrovou stravu a takto se stráví i strava vařená. Tělo tímto jaksi přelstíte a máte větší šanci na zhubnutí. Vědci dokonce zjistili, že denně 3-5 porcí zeleniny nebo ovoce denně je nejen skvělý pomocník při hubnutí, ale je vynikající jako prevence kardiovaskulárních a nádorových onemocnění.

Zvyšte příjem vody. Omezte i pití slazených či neslazených minerálek. Pamatujte si, že bublinky jsou Vaším nepřítelem. Denně vypít 2 litry vody denně je nutnost. Při hubnutí zvyšte příjem čisté vody na 3 litry. Jednak si tím zaplníte žaludek, takže nebudete mít pocit hladu a jednak tím výborně prospějete svému organismu.

Omezte smažené pokrmy na minimum. Kromě toho, že přepálené tuky mohou způsobovat rakovinu, jsou i nepřítelem hubnutí.

Začněte okamžitě používat pouze olivový olej. Vyřaďte všechny ostatní oleje i slunečnicové, jsou plné škodlivých volných radikálů a karcinogenů. Tuk je možné dodat tělu i ve formě různých ořechů a semínek.

Pozor na výrobky s 0% tuku. Tuk byl totiž nahrazen nějakou chemickou sloučeninou, se kterou si Vaše tělo absolutně neví rady a tak je začne ukládat do tukových buněk, které jsou vždy dispozici. Raději jezte malé množství másla, než margaríny a ztužené tuky, které obsahují chemické náhražky tuků a jsou plné karcinogenů.

Více informací na: http://www.celostnimedicina.cz/jak-zdrave-hubnout.htm#ixzz2O6DVYmqd

Zdroj: http://www.celostnimedicina.cz/jak-zdrave-hubnout.htm

Žádné komentáře:

Okomentovat